april, 2019

17aprCeli danZaključenoAvtomatizirana priprava vzorcev

več...

Opis

Na delavnici na realnih vzorcih prikažemo kako nadomestiti zamudno ekstrakcijo tekoče-tekoče z avtomatsko ekstrakcijo na trdni fazi. Kako avtomatizirati delo s kartušami za ekstrakcijo na trdni fazi oziroma kako avtomatizirati koncentriranje (in sušenje) vzorcev, ki so v organskem topilu. Udeleženci so seznanjeni na kakšen način pohitriti pripravo vzorcev v svojem laboratoriju, jo narediti ugodnejšo, ponovljivejšo in učinkovitejšo.

TEME / PROGRAM

Predstavljen bo način dela z naslednjimi štirimi sistemi:
  • SPE-DEX® 5000 Automated Extraction System
Kako nadomestiti ekstrakcijo tekoče-tekoče velikih volumnov vzorcev (3×1 L) z ekstrakcijo na diskih Atlantic™ brez potrebne predhodne filtracije vzorca in prihraniti čas ter močno zmajšati količino porabljenih organskih topil in ročnega dela.
  • DryVap™ Concentrator System
Kako avotmatizirati koncentriranje vzorcev iz volumnov do 200 mL na točno določene volumne pod 1 mL (ali do suhega) tudi v GC vialo ter hkrati odstranite vodo do 6 različnih vzorcev hkrati.
  • Smart Prep Extractor
Avtomatizacija ekstrakcije na trdni fazi s kartušami (volumnov 1, 3 ali 6 mL) z do 8 različnimi topili, ki jih lahko kombinirate v 12 različnih postopkih, do 12 različnih vzorcev v enem setu.
  • XcelVap™ Automated Concentration/Evaporation System
Sistem za avtomatsko odparevanje organskih topil vzorcev. Zagotavlja hitro koncentriranje do maksimalno 54 manjših vzorcev ali do 6 vzorcev v velikosti 200 mL. Izparevanje topil se dosega z reguliranjem toplote, dotokom dušika ter aktivnega odzračevanja topil.

KOMU JE NAMENJENA

Vsem, ki pripravljajo vzorce za LC ali GC sisteme, vsem ki se ukvarjajo z vzorci hrane, vode ali okolja.

KOTIZACIJA

Sodelovanje na delavnici je brezplačno. Število udeležencev je omejeno na 12.

TRAJANJE

Seminar in praktično delo trajata en dan.

DODATNO

Delavnico izvajamo v predavalnici in laboratoriju Labtim v Zagrebu. Predavanja bodo v hrvaškem jeziku.

Čas

Celi dan (Sreda)

Lokacija

Labtim Adria d.o.o.

Jaruščica 7/A, Zagreb, Hrvaška

X