XSelect kolone

,

XSelect kolone

HPLC kolone XSelect so namenjene znanstvenikom in analitikom, ki rutinsko izvajajo razvoje kromatografskih metod. Tem kromatografskim kolonam zagotavlja alternativno selektivnost predvsem raznolik nabor sorbentov, ki so ključni pri ločbah kompleksnih analitov v koelucijah.

Waters ponuja dve vrsti HPLC kolon XSelect:

  • Stacionarna faza CSH (Charged Surface Hybrid)

Tehnologija CSH temelji na patentirani Watersovi tehnologiji delcev BEH (Bridged Ethylene Hybrid), s tem da so delci CSH na površini nabiti, kar omogoča nanos večjih količin vzorca na samo kolono, poleg tega izboljša asimetrijo vrhov pri uporabi mobilnih faz z nizko ionsko močjo, obenem pa kolona ohranja svojo mehansko in kemijsko stabilnost, ki je značilna za BEH delce.

  • Stacionarna faza HSS (High Strength Silica)

Tehnologija HSS je bila razvita kot dopolnitev tehnologij BEH in CSH. V primerjavi s slednjima, kjer najdemo etilenske mostičke, gre pri HSS za 100% siliko, ki poleg večje retencije polarnih spojin ponuja tudi bistveno drugačno selektivnost. Delci HSS so prvi in edini 100% silika delci, ki so bili zasnovani, preizkušeni in namenjeni tako ločevanju na HPLC kot tudi na UPLC sistemih pri tlaku do 1034 bar. Delci HSS so mehansko zelo trdni, kar je pomembno predvsem ob prenosu metod na UPLC sisteme.

Več informacij na povezavi: LINK

Scroll to Top