Hrana in okolje

Analitika hrane

Z obsežnim portfeljem instrumentov in podporo Waters zagotavljamo kakovost in znanje za optimalno produktivnost v laboratorijih za varnost hrane, kjer se določa pesticide, mikotoksine in druge biološke toksine, akrilamide, PFAS, dioksine, za identifikacijo in določanje novih alergenov v surovinah in končnih prehrambnih izdelkih.
Laboratoriji za nadzor kakovosti so opremljeni z robustnimi rešitvami, ki preverjajo hranilno sestavo deklaracij (hranilne vrednosti), testiranje pristnosti, analizo organskih kislin, aminokislin, vitaminov in konzervansov.
Watersova tehnologija analitikom omogoča razvoj robustnih metod za regulativni nadzor, nadzor kakovosti in testiranje onesnaževal v konoplji in tobaku.
Občutljivost instrumentov Waters LCMS pride do izraza pri analizi ostankov veterinarskih zdravil v živilih živalskega izvora za prehrano ljudi in živalske krme

Prehrambna industrija in kmetijstvo

Podjetje Perten je pionir na področju analitike žit in moke. Pod okriljem PerkinElmerja ponuja vrhunske analizatorje za primarno in sekundarno analitiko žit, moke, mleka in mlečnih izdelkov ter drugih živil. Našemu podjetju Labtim so zaupali zastopstvo, saj vedo, da našim strankam in njihovi dejavnosti želimo le najboljše.

Analizatorji za padno število (Falling number), gluten oziroma lepek, merilci vlage ter NIR analizatorji so le del vrhunske opreme, ki je nepogrešljiva pri odkupu žit, analitiki v mlinu, nadzoru procesov v prehranski industriji in laboratorijih za testiranje kakovosti hrane.

Žita

Labtim nudi zanesljive instrumente za analizo kakovosti žita, živalske krme in predelane hrane.

Za laboratorije, ki ugotavljajo kakovost beljakovin, vlage in zrn, shranjenih v silosih, ter za kupce žit nudimo robustne in učinkovite analizatorje, ki z enkratno meritvijo meritvijo določijo vrsto parametrov v celem zrnu v vzorcih pšenice, ječmena, koruze, soje, rjavega in belega riža, ovsa, rži....

Mleko in mlečni izdelki

Za nadzor kakovosti proizvodov v mlekarski industriji so vedno bolj prisotni analizatorji s FT-IR tehnologijo za fizikalno-kemijske analize. Standardne določitve vključujejo maščobe, beljakovine, laktozo, suho snov in suho snov brez maščobe, ter ostali parametri: dodana voda (FPD), kazein, proste maščobne kisline, citronska kislina, gostota, pH. S pomočjo instrumentov za analizo mleka in mlečnih izdelkov proizvajalca PerkinElmer ter zanesljive podpore podjetja Labtim je določanje parametrov enostavno, hitro in zanesljivo. 

 

Varstvo okolja

Spremljanje parametrov kakovosti okolja postaja vse bolj v ospredju, saj človek z neodgovornim delovanjem onesnažuje vodo, zrak in tla. Watersove rešitve, od standardov in reagentov do kolon in sistemov LC-MS, se uporabljajo za spremljanje standardov kakovosti in določanje onesnaževalcev, kot so pesticidi in karbamati, v pitni vodi, površinski vodi, odpadni vodi in industrijski vodi.

Z vse večjo prisotnostjo farmacevtskih izdelkov in izdelkov za osebno nego v vodi se pojavlja tudi potreba po njihovem sistematičnem določanju. Ponujamo visoko inovativne tehnologije za odkrivanje in kvantifikacijo spojin PCPP ter preverjanje prisotnosti njihovih metabolitov.

Zakaj smo pravi partner za vas?

Najinovativnejše tehnologije
Zanesljiva in učinkovita podpora
Dolgoročni partnerski odnos
Varnost izbire zanesljivih proizvajalcev
Scroll to Top