Image Alt

Produkti

  /    /  NIR spektroskopija  /  Perten doughLAB – analiza lastnosti moke

Perten doughLAB – analiza lastnosti moke

Analizator za analizo absorpcije vode iz moke, razvoja testa in tolerance mešanja je odobril AACCI.

Quick info

Kategorija: Oznaka:

Opis

[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Opis” tab_id=”1588169969285-c613f4af-bf194483-3e0b”][vc_column_text]DoughLAB ima vse lastnosti farinografa in določa kako moka absorbira vodo, čas razvoja testa in druge parametre mešanja testa. Instrument uporablja tradicionalni 20-minutni test in nov 10-minutni, hitri mešalni test (AACCI 54-70.01). 10-minutni test poveča laboratorijsko učinkovitost. Izboljša rezultate analize ter olajša interpretacijo lastnosti vzorcev z dolgimi razvojnimi časi, nejasnimi razvojnimi vrhovi in večimi vrhovi na grafu. Z možnostjo spreminjanja temperature ter hitrosti mešanja lahko ustvarimo posebne teste za preučevanje učinkovitosti moke. Poleg tega metoda visoke hitrosti bolj spominja na današnje postopke priprave kruha. Rezultati so predstavljeni v enotah FU ali SI. Ponovljivost je ključna, zato je bil doughLAB zasnovan tako, da zmanjša razlike med različnimi instrumenti.

Ima vgrajen sistem za nadzor temperature posode, avtomatsko dovajanje vode po kapljicah. S tem je dosežena ponovljivost absorpcije vode, neodvisno od uporabnika.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row]