Pretočna disolucija po metodi USP4

Pretočna disolucija po metodi USP4

Raztapljanje oz. disolucija je test, ki ga farmacevtska industrija uporablja za določitev lastnosti raztapljanja aktivne snovi, njenega sproščanja in raztapljanja iz dozirne oblike. Različne metode testiranja so opisane v ameriški (USP) in evropski farmakopeij (Ph.Eur.) in drugih mendarodno usklajenih farmakopejah ter v smernicah FDA. Medtem ko se običajne tablete večinoma testirajo po metodi USP 2 (z veslom), se npr. Kapsule, ki jih je potrebno pogoltniti, preizkušajo po metodi USP 1 (košarica). Za transdermalne dozirne oblike se uporabljata metodi USP 5 (veslo nad diskom) in USP 6 (rotirajoči cilinder).

PRETOČNA DISOLUCIJA PO METODI USP4

Pretočna disolucija ponuja popolno prilagodljivost glede volumnov medija in omogoča ponavljajoče pozicioniranje tako rekoč vseh dozirnih oblik, kot so praški, API-ji, lipofilne oblike, supozitorije, suspenzije, liposomi, mikrosfere, pol-trdne snovi, vsadke in medicinske pripomočke, vključno s stenti, ki sproščajo zdravila. Kot je zapisano v ameriški (USP), evropski (Ph.Eur.) in ostalih harmoniziranih farmakopejah, je disolucija z uporabo pretočne celice dokazan način karakterizacije sproščanja zdravil v smislu bioekvivalence in korelacije in vitro/in vivo v kliničnih študijah in vsakodnevni rutini kontrole kakovosti.

Ključne prednosti:

  • ANALIZA – rezultate disolucije si lahko ogledate v realnem času, takoj ko so generirani, s čimer se skrajša čas analize in njeni stroški;
  • PRILAGODLJIVOST – testirate lahko API-je, oralne, topikalen in parenteralne dozirne oblike;
  • PROGRAMSKA OPREMA – s pomočjo programske opreme SOTAX Dissolution lahko določite metode in specifikacije na validirani platformi;
  • SLEDLJIVOST – omogočena vam je popolna sledljivost, revizijska sled (audit trail) ter neomejeno programiranje metod in poročanje.

Več informacij na povezavi: LINK

Scroll to Top