Delta je uveljavljeno podjetje, ki proizvaja analitične instrumente za analizo mleka in mlečnih izdelkov. V ponudbi imajo proizvode, kot so analizatorji mleka in mlečnih izdelkov za mlečno-predelovalno industrijo, za kontrolne laboratorije in za laboratorije za izboljšanje mlečne črede.

Delta je bila ustanovljena leta 1985 z namenom ponujanja cenovno učinkovitih, natančnih in za uporabo enostavnih analizatorjev mleka. Prvotna instrumenta LactoScope in SomaScope sta bila predstavljena leta 1990 in sta se do sedaj razvila v zelo inovativne instrumente.

Delta je z letom 2016 postala del podjetja Perten. Delta in Perten sta danes del družbe PerkinElmer in ponujata širok spekter analizatorjev za mleko in mlečne izdelke. Delta proizvaja zanesljive in natančne instrumente, enostavne za uporabo. Med njimi so FTIR analizatorji za mleko in mlečne izdelke, ki merijo vsebnost maščob, beljakovin, ogljikovih hidratov, dodane vode, pH, in druge parametre, omogočajo štetje somatskih celic v mleku z inovativnimi pristopi. Uporabniku omogočajo večji nadzor nad proizvodnjo mleka, pomagajo pri upravljanju s čredo živali in s tem izboljšajo kakovost produktov.

X