Perten je že več kot 50 let vodilni proizvajalec naprednih analitičnih inštrumentov za analitiko v prehrambeni industriji in kmetijski dejavnosti. Prisoten je v nekaterih največjih podjetjih in tudi manjšimh specializiranimh enotamh in raziskovalnih inštitutih.  Danes je Perten del podjetja Perkin Elmer.

Razvija inovativne metode in instrumente, ki pomagajo prehrambni industriji biti bolj učinkovita.  Instrumenti so namenjeni analizi sestavin prehrambenih izdelkov in surovin, omogočajo spremljanje procesov in nadzor kvalitete končnih proizvodov. Pertenovi instrumenti se lahko uporabljajo na terenu, v raziskovalno-razvojnih oddelkih, lahko pa so integrirani v proizvodne sisteme.

Pertenovi instrumenti ponujajo rešitve za analizo: žita, moke, mlečnih izdelkov, krme, mesa, hrane za male živali, v proizvodnji etanola, in drugih panogah. Metode, ki se uporabljajo so: NIR (near infrared spectroscopy), ki se večinoma uporablja za določanje sestave trdnih snovi,  FTIR (Fourierjevo transformirana IR svetloba) za analizo tekočih in viskoznih vzorcev, dielektrična metoda za določanje vlage in druge precizne tehnike.

X